Tegel- och betongpannor

För tak med tegel och betongpannor rekommenderar vi Van Der Valks system Strongline. Strongline Kroken monteras under panelerna och sedan täcks kroken av takpannorna.

Strongline krokarna finns i två varianter, normal och heavy duty. Heavy duty tål tyngre last, därför rekommenderas den i områden med mycket snöfall eller starka vindar, så som i norrland eller vid kusten. Heavy Duty är däremot bara justerbar i två led, medans normala Strongline är justerbar i tre led vilket gör den lättare att installera. '

Tänk på att det är olika krokar om panelerna monteras i profil eller landskap. En bra referenspunkt med marginal är att det krävs 2,5 takkrokar per panel. Torx-skruv används för att fästa kroken i taket. 3 skruvar per panel räcker gott och väl. Rälsen fästs sedan i krokarna.

Det är möjligt att kombinera flera rälssegment, även i olika längder, med ett kopplingsset. För varje rad av paneler krävs två rader räls. Slutligen krävs panelklämmorna som fäster panelen i rälsen.

Dessa finns som alltid i två typer. Ändklämmor som sitter vid den yttre sidan vid de yttersta panelerna. Och mellanklämmor som sitter mellan panelerna.